Μύρτιλλο : Ανακαλύπτοντας τις ευεργετικές του ιδιότητες
Στο πλαίσιο του ετήσιου διατροφολογικού συνεδρίου American Society for Nutrition Experimental Biology 2011 στην Ουάσιγκτον, οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι πειράματα που έκαναν σε ποντίκια έδειξαν πως οι «μαχητικές» πολυφαινόλες δρουν στα λιποκύτταρα,
πραγματοποιώντας μια φυσική λιποδιάλυση.
Συγκεκριμένα είδαν ότι οι πολυφαινόλες του μύρτιλλου σε μεγαλύτερες δόσεις προκαλούσαν συρρίκνωση στον αριθμό των υπαρχόντων λιποκυττάρων η οποία άγγιζε το 73%.
Ακόμη όμως και σε μικρότερες δόσεις, ήταν ικανές να περιορίσουν τον αριθμό των λιπιδίων του λιπώδους ιστού κατά 27%. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του Texas University -το μικροσκοπικό, αλλά κατά τα άλλα πανίσχυρο φρούτο- αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο στο αδυνάτισμα, καθώς περιορίζει τα λιποκύτταρα προσφέροντας παράλληλα προστασία από τη δημιουργία νέων.
«Πρέπει να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης δόσης και στον άνθρωπο, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία» δηλώνει η συγγραφέας της μελέτης Σιγουάνι Μόγκε. « Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, το μύρτιλλο μπορεί να φρενάρει τη δημιουργία λιπώδους ιστού στο σώμα » καταλήγει.
Πηγή:http://food-isimo.blogspot.gr/2011/04/blog-post_12.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου